tiistai 2. lokakuuta 2012

Pikamatka Dallasiin!


Mielen päällä on jo pidempään pyörinyt kokeilla tehdä Dallaspullia, ja nyt kun aikani suunnittelin, ryhdyin tuumasta toimeen. Kaikki ei kyllä taaskaan mennyt niinkuin elokuvissa, mutta pullista tuli varsin makoisia, ens kerralla teen kyllä jotain toisin! Mutta tässäpä tulee ohjetta josko joku sitä kaipailee!



Dallaspullat:



n. 30 isoa pullaa



2dl kuohukermaa

3dl vettä

2 kananmunaa

2 ps kuivahiivaa

2dl sokeria

1,5tl suolaa

4tl vanilliinisokeria

1rkl kardemummaa

200g voita tms

n16 dl vehnäjauhoja



 Täyte:

100g voita

n 0,5 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

1 prk maustettua rahkaa ( mieluiten vanilja)

2 kananmunaa

n. 1,5 dl vaniljakreemijauhetta





Sekoita kerma ja kuuma vesi ( voit käyttää myös maitoa koko määrän) reilusti kädenlämpöiseksi, sekoita nesteeseen sokerit, kardemumma, suola ja kananmunat ja alusta näiden joukkoon vehnäjauhot ja niihin sekoitettu kuivahiiva, lisää sulatettu rasva alustamisen aikana, niin että taikinasta tulee kimmoisa ja hyvin käsiteltävä. Anna taikinan kohota liinan alla puolisen tuntia ja valmista sillä aikaa täyte. Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit, lisää kananmunat ja rahka ja lopuksi vaniljakreemijauhe, sekoittele tasaiseksi. (Vaniljakreemijauhe kannattaa lisätä vasta juuri ennen täytteen levittämistä pullalevylle, ettei täyte jämähdä liikaa, niikuin minulla kävi!) Jaa taikina kahteen osaan ja kauli niistä taikinalevyt, jonka päälle täyte levitetään, kääri taikina rullalle ja leikkaa pötköstä paloja ( noin 15 palaa kummastakin). Laita pullat kohoamaan pullavuokiin, kun pullat ovat kohonneet, voitele pullat kananmunalla ja pursota vielä pullan päälle hieman täytettä. Paista 225 asteessa n. 12-15 minuuttia











1 kommentti:

  1. vastavierailulla :), kiitos uudesta osoitteestasi, herkullisen näköisiä pullia, namnam! täytyykin kokeilla tätä kun ens kerran leipoo.

    VastaaPoista