sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Runebergin tortut

Ensi tiistaina 5.2. 2013 vietetään jälleen kansallisrunoilijamme J.L.Runebergin  päivää, hänen kunniakseen tuli taas tehtyä torttuset. Ohjeita on kyllä netti ja lehdet pullollaan ja tässä yksi lisää. Ohje on peräisin jostain iänikuisesta Mimmi leipoo lehtisestä, jota hieman muuttelin koska ei tullut taaskaan luettua ohjetta tarkkaan ennen kauppareissua, mutta hyviä tuli näinkin.


Runebergin tortut: (12kpl)

150g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
1dl mantelirouhetta
1,5dl vehnäjauhoja
1,5dl korppujauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5dl maitoa

Kostutus:
0,5dl vettä
muutama tippa rommiaromia (tai 2-3 rkl punssia tai tummaa rommia)
1-2 rkl sokeria

Koristelu :
1dl tomusokeria 
1/2rkl vettä, tai punssia
vadelmahilloa



  1. Vaahdota voi ja sokeri
  2. vatkaa munat yksitellen joukkoon
  3. lisää maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen taikinaan
  4. sekoita tasaiseksi
  5. jaa taikina muffinsivuokiin
  6. paina veteen kostutetulla sormella syvennys jokaisen leivonnaisen keskelle, täytä syvennys paistonkestävällä vadelmahillolla
  7. paista 200 asteessa noin 20 minuuttia
  8. anna torttujen jäähtyä
  9. kiehauta vesi ja sokeri , lisää alkoholi tai aromi, kostuta tortut
  10. lisää tortun syvennykseen vadelmahilloa.
  11. sekoita tomusokeri ja tikka vettä paksuksi tahnaksi, koristele tortut pursottamalla sokerikuorrutetta (esim. muovipussista, johon on tehty pieni reikä kulmaan) vadelmahillon ympärille.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti